Free sketch of your website? Try it out on Weblify.se

Key Account Manager Rare Diseases

Västsverige och Norrland

Rekrytering Läkemedel

Denna tjänst är tillsatt. För att se aktuella tjänster kan ni klicka här eller ladda upp ert CV för en spontanansökan här.

I samverkan med en av våra kunder, ett snabbväxande specialistläkemedelsföretag med fokus på rare diseases och med nordiskt huvudkontor i norra Stockholmsområdet söker vi nu en modern och strategiskt tänkande Key Account Manager till västra och norra Sverige.

Rollen

Som Key Account Manager har du helhetsansvar för försäljningen av företagets breda portfölj av läkemedel i ditt distrikt vilket består av VGR och delar av Norrland. Detta gör du genom att i samverkan med den nordiska försäljningschefen upprätta och genomföra den taktiska planen för distriktet. Du är också en viktig spelare i att inhämta och delge information om förändringar och trender på marknaden. Inte minst är det din uppgift att ansvara för att identifiera nya affärsmöjligheter och presentera erbjudanden till kunder för att realisera dessa.

Vem är du?

Som Key Account Manager är du spindeln i nätet för affären i ditt distrikt. Du kommer du att arbeta mot högspecialiserade förskrivande läkare, opinionsledare och expertgrupper. Delar av affären är baserad på upphandling. Därför är en förståelse för och erfarenhet av denna typ av verksamhet en fördel. Du kommer också att ha en viktig roll i det regionala market access-arbetet. Därför är en fallenhet för att arbeta mot olika typer av påverkare och beslutfattare ovanför kliniknivå önskvärt. 

 

Det vi söker är alltså en modern, bred, ledande och strategiskt tänkande key account manager som är beredd att axla ett brett affärsansvar för en hel portfölj av läkemedel med olika målgrupper.

Viktigare än att har de rätta erfarenheterna är att du har rätt personlighet och kompetenser. Vi söker dig som är är initiativrik och drivande, duktig på att utöva inflytande och vill utveckla sättet att göra affärer. Du en konstruktiv teamspelare som också vill utvecklas vidare personligen och i nästa utvecklingssteg kanske vara beredd att axla personalansvar för ett eget team.

Lämplig bostadsort är Göteborgsområdet men för rätt person kan även någon av städerna längs Norrlandskusten fungera.

Utbildning och erfarenhet

Du har någon form av universitetsutbildning gärna vetenskaplig eller ekonomisk, LIF-auktorisation och minst fem års erfarenhet från försäljning, helst inom sjukhusområdet.

Johan Walde

+46 (0) 761 87 06 12

Leif Olsson

+46 (0) 706 99 47 80