Rekrytering medicinteknik
Mekanikkonstruktör

H&P Search & Interim söker nu en erfaren Mekanikkonstruktör  åt vår uppdragsgivare Gyros Protein Technologies, med kunskap och tidigare erfarenhet av immunologi och produktutveckling av kit baserade på immunoassays för att stärka upp teamet inom Forskning & Utveckling.

Rollen som Mekanikkonstruktör

Som mekanikkonstruktör på GTP i Uppsala kommer du att arbeta med hela utvecklingsprocessen, dvs med design, prototyputveckling, testning samt produktionssättning. Våra system är komplexa konstruktioner med rörelsemekanik med hög precision och tillförlitlighet, optik, men du kommer även att få jobba med alla delar av instrumentet som t.ex. chassi och designkåpor. Prototyputveckling innebär ofta att du behöver komma på tekniska lösningar och testa dem i verkligheten.  Arbetet sker i huvudsak i team och du har kontakter med de flesta avdelningar i företaget.

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har högskoleutbildning Civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot mekanik. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet, gärna inom området Life Science där du arbetat med utveckling av Medical devices eller analysinstrument. Vi jobbar idag med Creo och Windchill och det är en fördel om du har erfarenhet av de verktygen. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska. All dokumentation sker på engelska och viss kontakt med utländska kunder förekommer. Vi ser helst att du bor i Uppsala eller närområdet.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort tekniskt intresse och kvalitetsfokus. Du har en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan lösa problem som uppstår. För att fungera i teamet måste du även vara kommunikativ och social. Eftersom dokumentation är en viktig del i arbetet måste du ha en känsla för detta och kunna uttrycka dig tydligt i skrift på engelska.

Om företaget

Gyros Protein Technologies är en ledande leverantör av immunoassaysystem och peptidsyntesinstrument. Våra produkter används främst av företag som utvecklar och tillverkar proteinläkemedel. Kunderna finns över hela världen och produkterna används från tidig fas till kliniska studier fas IV. Vi utvecklar, producerar, marknadsför och säljer en analysplattform, Gyrolab, för automatiserade immunoassays med en unik och innovativ mikrofluidikteknik baserad på CD-skivor. Gyrolab är en öppen plattform men även ready-to-use immunoassaykits erbjuds och för närvarande finns kit för CHO-HCP, HuIgG, Protein A och Generic PK/TK. Gyros Protein Technologies har över 100 anställda, med cirka 40 personer på kontoret i Uppsala där utvecklingen av immunoassaykit och system sker. Företaget ägs av Sjätte AP-fonden (AP6) och Ampersand Capital Partners. För ytterligare information, se www.gyrosproteintechnologies.com

Varmt välkommen med din ansökan och att kontakta oss!

Leif Olsson
+46 (0) 706 99 47 80
Torbjörn Ströberg
+46 (0) 703 77 87 74