Senior projektledare

Nanexa | Uppsala

Senior projektledare

Nanexa AB är ett research & development företag inom området drug delivery som fokuserar verksamheten på utvecklingen av PharmaShell®, ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha stor potential inom ett flertal indikations-områden. PharmaShell-teknologin tillämpas i egna produktprojekt och tillsammans med utvecklingspartners som utgörs av större läkemedelsbolag och mindre biotechbolag både inom human- och veterinärmedicin. Sedan bolaget grundades 2007 har basen för verksamheten varit ytbeläggningstekniken Atomic Layer Deposition (ALD). I korthet innebär PharmaShell att man omsluter läkemedelspartiklar med ett skal vars upplösning kan styras noggrant. Därigenom kan man förutbestämma hur lång tid det tar för skalet att lösas upp och frigöra den aktiva läkemedelssubstansen i kroppen. Mer information finner du på www.nanexa.comVill du vara en del av ett växande företag inom drug delivery?

Vill du ha möjlighet till inflytande och kunna påverka din och företagets utveckling?

Vill du vara med och bidra till förbättrad patientbehandling?

På uppdrag av vår klient, Nanexa, söker H&P Search & Interim nu en engagerad

Senior projektledare

Nanexa har fokus på att utveckla long acting injectables inom olika indikationsområden. Nanexa arbetar både med partnerdrivna projekt och egna utvecklingsprojekt som de egna projekten, NEX-18 och NEX-20 som syftar till att utveckla PharmaShell®-baserade läkemedelsprodukter riktade mot olika cancerindikationer, Myelodysplastiskt syndrom (MDS) och Multipelt Myelom (MM). Företaget kommer även inom kort starta ytterligare produktutvecklingsprojekt och räknar med att på sikt ha en projektportfölj med 2-4 egna projekt i klinisk utvecklingsfas. NEX-18 (MDS) är nu i fas I och man är i planeringsfasen för att gå vidare in i fas Ib/II efter den inledande studien. Nanexa listades 2015 på dåvarande Aktietorget och är sedan maj 2020 listade på Nasdaq First North Growth Market.

I rollen som senior projektledare ansvarar du framför allt för företagets utvecklingsprojekt NEX-18 och NEX-20 men rollen kan på sikt också utvecklas till att ansvara för ytterligare projekt. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. Bolaget har för närvarande 15 anställda samt ett tiotal seniora konsulter och har sitt huvudkontor i Uppsala. Företagskulturen präglas av innovation, starkt driv, samarbete internt och externt, kvalitet och passion för att förverkliga idéer och mål. Det här är ett fantastiskt tillfälle i ett dynamiskt företag under en mycket spännande tillväxtfas med möjlighet till inflytande och individuell utveckling.

Utbildning och erfarenhet

  • M Sc/Ph D inom naturvetenskap, såsom apotekare, civilingenjör, bioteknolog eller liknande
  • Lång erfarenhet och mycket god kunskap om produktutveckling inom läkemedelsindustrin
  • Erfarenhet av rollen som senior projektledare för läkemedelsutvecklingsprojekt
  • Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska
  • God vana av att dokumentera

Vem är du?

Som person är du gärna drivande, resultatintresserad och öppen för nya idéer, kommunikativ och löser problem proaktivt. Du är strukturerad och organiserad i ditt sätt att arbeta och har en tydlig överblick över samband mellan projektets alla aktiviteter. I din roll som projektledare ser du till att hålla tidsramar, budget och att driva resultat. Du är en duktig teamplayer, värderar samarbete och utövar ett prestigelöst ledarskap.

Du tar egna initiativ och visar alltid ansvar för eget arbete och för att bidra till ett bra samarbete med andra. Du kan samtidigt hantera många uppgifter och korta tidsfrister och interagera och kommunicera med flera olika intressenter och funktioner. Du inspirerar andra genom ditt engagemang och din passion och du skapar en kultur av ägande och engagemang i din omgivning.

Placeringsort

Företagets kontor är beläget i Uppsala. Lämplig bostadsort är Uppsala/Stockholm/Mälardalen. Företaget jobbar flexibelt och är öppna för att arbeta hemifrån under del av tiden (att komma överens om i diskussioner med företagets VD).

Ansökan

Kontakta gärna någon av oss för att få veta mer om rollen, eller ansök genom att ladda upp ditt CV via knappen nedan.

Vi ser fram emot din ansökan!

H&P Search & Interim

Torbjörn Ströberg, Torbjorn.Stroberg@hpsearch.se, tel 0703-774 778

Catharina Bergold, Catharina.Bergold@hpsearch.se, tel 070-217 9879