Nordic Head of Marketing

BioArctic | Stockholm/Uppsala/Mälardalen

BioArctic är ett svenskt forskningsintensivt biofarmabolag med målsättning att utveckla nya behandlingar mot sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet. Dessa typer av behandlingar brukar kallas ”sjukdomsmodifierande”. De påverkar den underliggande sjukdomspatologin och kan förhoppningsvis stoppa eller påtagligt fördröja sjukdomsutvecklingen. Detta innebär ett stort paradigmskifte jämfört med dagens symtominriktade terapier. BioArctics egenutvecklade teknologiplattform, engagerade medarbetare, samarbeten med ledande akademiska forskargrupper och partnerskap med globala läkemedelsbolag har gjort det möjligt att utveckla innovativa behandlingar baserade på antikroppar (immunterapi) mot neurodegenerativa sjukdomar. För ytterligare information, se www.bioarctic.se

Lockas du av möjligheten att vara en del av BioArctics spännande resa med ambition att förbättra livskvaliteten för patienter med sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet?

Vill du vara med och ha chansen att lansera ett nytt läkemedel inom Alzheimers sjukdom?

Vill du vara med och bygga upp en nordisk kommersiell organisation för ett svenskt forsknings- och utvecklingsinriktat biofarmabolag?

BioArctic rekryterar nu de nordiska ledarrollerna för Medical Affairs, Market Access & Public Affairs samt Marketing och söker nu:

Nordic Head of Marketing

Om företaget

BioArctic grundades 2003 av Lars Lannfelt och Pär Gellerfors och är sedan 2017 noterat på Nasdaq Stockholm. Företaget strävar efter att bli ett världsledande svenskt biofarmabolag med fokus på forskning, utveckling och försäljning av innovativa och effektiva biologiska läkemedel.

BioArctic fokuserar på läkemedel mot neurodegenerativa sjukdomar och företagets patenterade teknologi har visat sig vara framgångsrik vid utvecklingen av bolagets första läkemedelskandidat inom Alzheimers sjukdom, ett område med stort medicinskt behov.

Du har här möjlighet att vara med och bygga upp en nordisk kommersiell organisation, i närhet till en stark forsknings- och utvecklingsorganisation. Hos BioArctic blir du en del av ett värderingstyrt företag med stark företags- och ledarskapskultur som kännetecknas av nyfikenhet, innovation och korta beslutsvägar. Värdegrunden bygger på respekt, engagemang, samarbete och ansvar och är utarbetad tillsammans med bolagets medarbetare. Självledarskap, individbaserat ledarskap och projektledarskap skapar tydlighet och riktning på såväl kort som lång sikt.

Om tjänsten

Som Nordic Head of Marketing har du ett övergripande ansvar för framtagande av lanseringsstrategier och alla taktiska marknadsföringsaktiviteter i Norden. De specifika ansvarsområden och befogenheter som ingår i rollen är följande:

  • Framtagande av lanseringsstrategi i samverkan med interna kollegor och våra samarbetspartners
  • Förstå patient- och marknadsbehoven för att effektivt kunna prioritera och allokera resurser i en taktisk plan, inklusive digitala marknadsförings- och utbildningsaktiviteter
  • Förbereda marknaden inför planerad lansering, inklusive kontakter med olika intressenter
  • Tillsammans med Medical Affairs bidra till framtagande av planer för Key Opinion Leaders och aktiviteter kring kongresser och andra relevanta möten
  • Implementera mål och Key Performance Indicators inför pre-lanseringsaktiviteter och för lansering, ansvara för budget för Advertising & Promotion, samt uppföljning av dessa
  • Samarbeta med relevanta interna funktioner för att ta fram en enhetlig kommunikationsplan med patientföreningar, intresseföreningar samt allmänhet kring Alzheimers sjukdom
  • Skapa goda relationer inom Marketing med vår globala samarbetspartner samt med övriga funktioner i det lilla och stora teamet på BioArctic
  • Ingå i den nordiska kommersiella ledningsgruppen
  • Aktivt arbete enligt BioArctics principer kring det värdebaserade ledarskapet och bidra till bolagets gemensamma kultur

Vidare kommer rollen senare inkludera att stötta säljorganisationen med budskap, utbildningsaktiviteter och material men också ett personalansvar för produktchefer/projektledare.

Om profilen

Den vi söker har en relevant akademisk examen inom ekonomi eller naturvetenskap. Du har erfarenhet av antingen formellt eller informellt ledaransvar samt är van att arbeta nära kollegor inom Medical Affairs och Market Access/Public Affairs.

Du har genomfört produktlanseringar i Sverige, och gärna i andra nordiska länder, under de senaste fem åren. Tidigare lanseringserfarenhet av både specialist- och primärvårdsprodukter är starkt meriterande. Du är van vid att arbeta med patientföreningar och Key Opinion Leaders och har god kunskap om etikregelverket för marknadsföring av läkemedel i Norden.

Du är van vid samarbete med externa partners samt komplex projektledning. Du är uppdaterad inom digital marknadsföring och van att verka inom omni-channel marketing-området som en integrerad del av ditt arbete. Du är också van vid prognos- och budgetarbete.

Som person är du pålitlig, nyfiken och prestigelös och samtidigt professionell och trivs med att arbeta i projekt. Du är analytisk, visionär och en tydlig strateg men tycker ändå om att arbeta med högt och lågt, har glimten i ögat, är en utpräglad lagspelare och vill ha roligt med kollegorna på vägen mot målet. Du är resultatorienterad och inte rädd att kavla upp ärmarna i det vardagliga arbetet. Du ser och agerar på de möjligheter som dyker upp. Du trivs i en entreprenöriell miljö och är bekväm med en viss grad av osäkerhet. Du har en stark kommunikativ förmåga och är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift. Du inspirerar andra genom ditt ledarskap och ditt engagemang.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar BioArctic med H&P Search & Interim. Kontakta gärna någon av oss för att få veta mer om rollen, eller ansök direkt genom att ladda upp ditt CV via knappen nedan.

Vi ser fram emot din ansökan!H&P Search & Interim AB

Johan Walde, Johan.walde@hpsearch.se, tel 0761-870612

Torbjörn Ströberg, Torbjorn.Stroberg@hpsearch.se, tel 0703-778 774