Nordic Head of Market Access & Public Affairs

BioArctic | Stockholm/Uppsala/Mälardalen

BioArctic är ett svenskt forskningsintensivt biofarmabolag med målsättning att utveckla nya behandlingar mot sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet. Dessa typer av behandlingar brukar kallas ”sjukdomsmodifierande”. De påverkar den underliggande sjukdomspatologin och kan förhoppningsvis stoppa eller påtagligt fördröja sjukdomsutvecklingen. Detta innebär ett stort paradigmskifte jämfört med dagens symtominriktade terapier. BioArctics egenutvecklade teknologiplattform, engagerade medarbetare, samarbeten med ledande akademiska forskargrupper och partnerskap med globala läkemedelsbolag har gjort det möjligt att utveckla innovativa behandlingar baserade på antikroppar (immunterapi) mot neurodegenerativa sjukdomar. För ytterligare information, se www.bioarctic.se

Lockas du av möjligheten att vara en del av BioArctics spännande resa med ambition att förbättra livskvaliteten för patienter med sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet?

Vill du vara med och ha chansen att lansera ett nytt läkemedel inom Alzheimers sjukdom?

Vill du vara med och bygga upp en nordisk kommersiell organisation för ett svenskt forsknings- och utvecklingsinriktat biofarmabolag?

BioArctic rekryterar nu de nordiska ledarrollerna för Medical Affairs, Market Access & Public Affairs samt Marketing och söker nu:

Nordic Head of Market Access & Public Affairs

Om företaget

BioArctic grundades 2003 av Lars Lannfelt och Pär Gellerfors och är sedan 2017 noterat på Nasdaq Stockholm. Företaget strävar efter att bli ett världsledande svenskt biofarmabolag med fokus på forskning, utveckling och försäljning av innovativa och effektiva biologiska läkemedel.

BioArctic fokuserar på läkemedel mot neurodegenerativa sjukdomar och företagets patenterade teknologi har visat sig vara framgångsrik vid utvecklingen av bolagets första läkemedelskandidat inom Alzheimers sjukdom, ett område med stort medicinskt behov.

Du har här möjlighet att vara med och bygga upp en nordisk kommersiell organisation, i närhet till en stark forsknings- och utvecklingsorganisation. Hos BioArctic blir du en del av ett värderingstyrt företag med stark företags- och ledarskapskultur som kännetecknas av nyfikenhet, innovation och korta beslutsvägar. Värdegrunden bygger på respekt, engagemang, samarbete och ansvar och är utarbetad tillsammans med bolagets medarbetare. Självledarskap, individbaserat ledarskap och projektledarskap skapar tydlighet och riktning på såväl kort som lång sikt.

Om tjänsten

Nordic Market Access (MA) & Public Affairs (PA) Head har ett övergripande strategiskt och operativt ansvar för BioArctics MA & PA relaterade aktiviteter i Norden. De specifika ansvarsområden och befogenheter som ingår i rollen är bl a följande:

 • Bygga upp och utveckla BioArctics anseende och intressen bland viktiga externa intressenter, framförallt relaterade till Alzheimers sjukdom.
 • Ta fram en pris-och subventionsstrategi för BioArctics läkemedel i de nordiska länderna i enlighet med Eisais globala strategi.
 • Ansvara för hela pris- och subventionsprocessen samt att pris- och subventionsansökan av god kvalitet skickas in i god tid till relevanta myndigheter.
 • Samarbeta externt med relevanta intressenter för att säkerställa nationell och regional access för BioArctics läkemedel.
 • Arbeta nära Chief Commercial Officer, Marketing samt Medical Affairs för att påvisa samhällsnytta av BioArctics läkemedel och för att integrera betalarperspektivet i produktstrategi och extern kommunikation.
 • Driva relevanta Advisory Boards kring Market Access (tillsammans med Medical Affairs) samt se över vilka RWD som behövs för subvention och potentiell uppföljning.
 • Ta fram en Public Affairs plan(i samarbete med relevanta funktioner såsom t ex Communications) och utföra planerade aktiviteter riktade mot politiker, nationella och regionala betalare, opinionsledare, patientföreningar, etc.
 • Ingå i den nordiska kommersiella ledningsgruppen för lansering av BioArctics läkemedel.
 • Vara kontaktperson gentemot externa konsulter inom hälsoekonomi / Public Affairs.
 • Potentiellt ledaransvar för 1-2 personer alternativt konsulter inom Market Access/Public Affairs.
 • Interagera med global samarbetspartner samt med övriga funktioner i det lilla och stora teamet på BioArctic.

Om profilen

Den vi söker har en relevant akademisk examen inom ekonomi eller naturvetenskap. Du har erfarenhet av antingen formellt eller informellt ledaransvar samt är van att arbeta nära kollegor inom Medical Affairs och Marketing.

Du är antingen en person med gedigen market accesserfarenhet, som kan processerna och som även tycker om att vara interagera med kunder och beslutspåverkare på olika nivåer, eller så är du en mer Public Affairs-inriktad person som har intresse av Market Accessfrågor.

Du har kunskap om de nordiska ländernas hälso-och sjukvårdssystem samt subventions- och Market Access processer. Du har erfarenhet av subventionsprocesser i Norden, gärna från olika terapiområden, i roll inom Market Access eller Public Affairs och har goda projektledarkunskaper. Vidare har du kännedom och erfarenhet av Public Affairs-arbete gentemot externa intressenter i frågor kring pris, subvention och Market Access.

Som person är du en utpräglad lagspelare. Du har du glimten i ögat och vill ha roligt tillsammans med kollegorna på vägen mot målet. Du skapar nätverk med kontakter och bygger och utvecklar relationer. Du har också ett metodiskt och systematiskt tillvägagångssätt och analyserar komplexa frågor och problem snabbt. Vidare så är du resultatorienterad, tar initiativ och ansvar och är inte rädd att kavla upp ärmarna i det vardagliga arbetet och trivs med att utöva inflytande. Du ser och agerar på de möjligheter som dyker upp. Du trivs i en entreprenöriell miljö och är bekväm med en viss grad av osäkerhet. Du har en stark kommunikativ förmåga och är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift. Du inspirerar andra genom ditt ledarskap och ditt engagemang.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar BioArctic med H&P Search & Interim. Kontakta gärna någon av oss för att få veta mer om rollen, eller ansök direkt genom att ladda upp ditt CV via knappen nedan.

Vi ser fram emot din ansökan!

H&P Search & Interim AB

Johan Walde, Johan.walde@hpsearch.se, tel 0761-870612

Catharina Bergold, catharina.bergold@hpsearch.se, tel 070-217 98 79

Torbjörn Ströberg, Torbjorn.Stroberg@hpsearch.se, tel 0703-778 774