VD till UIC – Uppsala Innovation Centre

UIC | Uppsala

UIC (Uppsala Innovation Centre AB) UIC erbjuder individuellt affärsutvecklingsstöd, kunskap, nätverk och finansiering till innovativa startups och tillväxtföretag inom alla branscher. Vi rankas av UBI Global som en av de fem bästa företagsinkubatorerna i världen. Vi arbetar nära näringslivet, bland annat genom ett stort nätverk av affärscoacher och ett tjugotal partner. UIC tar inga ägarandelar och ägs till lika stora delar av STUNS, Uppsala kommun, SLU Holding samt UU Invest. Vi ingår i Vinnovas program för excellenta inkubatorer. www.uic.se

VD till UIC – Uppsala Innovation Center

Har du ett brinnande intresse för att stötta företagare som vill utveckla sin affärsidé eller sin verksamhet? Vill du arbeta i ett intressant sammanhang med fokus på människor, hållbar tillväxt, samverkan och entreprenörskap? Då kan du vara den personen som vi söker att leda UIC.

Om tjänsten
Som vd på UIC ansvarar du för att vara med och utveckla stödet för innovativa startups och tillväxtföretag inom alla branscher med skräddarsytt affärsutvecklingsstöd, nätverk, finansiering och den kunskap som krävs för att utvecklas, skala upp eller nå en internationell marknad. Med andra ord bidra till att påskynda tiden till marknad samt minska riskerna i tidiga och ofta avgörande skeden. I rollen som vd för UIC arbetar du nära idébärarna som vi stöttar, universiteten, UICs företagspartners, affärscoacher, specialister samt det lokala, regionala och nationella innovationsstödet.

Vem är du?Vi söker dig som har god insikt om vad det innebär att bedriva innovativt företagande med siktet mot en global marknad kombinerat med förståelse för vad det innebär att verka i offentlig miljö. Din uppgift blir att utveckla en välfungerande verksamhet till nästa nivå. Målet är att utveckla positionen som en av Europas mest framgångsrika inkubatorer och innovationsmiljöer ytterligare. Detta innebär bland annat att: stärka varumärket, vidareutveckla processer och metoder, vara drivande i relevanta nätverk och inte minst att vara en engagerad och entusiasmerande ledare.

Din kompetens och din erfarenhet är mycket viktiga komponenter, men dina personliga egenskaper väger tungt. Det är viktigt att du har lätt för att bygga ömsesidiga förtroenden, att möta och samarbeta med människor. Du är en lagspelare som har förmågan att skapa goda relationer, samarbetar väl med kollegor och externa kontakter samt har ett ödmjukt och prestigelöst förhållningssätt till samverkan och ledning. Vidare ser vi att du känner väl igen dig i beskrivningen som visionär, strategisk och kvalitetsmedveten.

Vi söker dig som har relevant universitetsutbildning och flera års erfarenhet av företagsledning och affärsutveckling. Din svenska och engelska är mycket god i såväl tal som skrift.

Välkommen med din ansökan! 

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande.

Frågor besvaras av:

Leif Olsson                                                                    Torbjörn Ströberg

Leif.olsson@hpsearch.se                       Torbjorn.stroberg@hpsearch.se

+46 (0) 706 994 780                                                     +46 (0) 703 778 774