Projektkoordinator Hjärt-Lungfonden (TILLSATT)

Hjärt-Lungfonden | Stockholm

Vill du vara med på Hjärt-Lungfondens resa i deras arbete för att människor ska få fler friska år och leva längre? Hjärt-Lungfonden söker nu en projektkoordinator med erfarenhet från kliniska prövningar till studien SCAPIS.

Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt-lungsjukdom. Därför samlar vi in pengar till forskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. 2021 delade fonden ut drygt 300 miljoner kronor till vinnande forskning.

SCAPIS är en unik svensk befolkningsstudie där ca 30 000 kvinnor och män i åldrarna 50-64 år ingått. Syftet med studien är att kunna identifiera individuella risker för sjukdom kopplade till hjärta-kärl och lungor.

Sex universitet och universitetssjukhus leder och driver SCAPIS i samverkan. Huvudfinansiär av studien är Hjärt-Lungfonden, men studien har även fått betydande bidrag från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Vinnova, Vetenskapsrådet samt de deltagande universitetssjukhusen och universiteten.

Som ett nästa steg i SCAPIS så kommer 15 000 deltagare från studien inbjudas till ett återbesök för att göra nya undersökningar och därmed samla in ny information som ger möjlighet att följa och utreda förändringar i hjärta och lungor över tid (”SCAPIS 2”). Läs mer om SCAPIS på scapis.se

Hjärt-Lungfonden söker en kvalificerad projektkoordinator med erfarenhet av kliniska prövningar eller kohortstudier. Projektkoordinatorn kommer vara anställd på Hjärt-Lungfonden och arbeta tillsammans med andra projektkoordinatorer och projektledare som ingår i den nationella studieledningen, forskare, forskningssjuksköterskor och lokala studiekoordinatorer på de sex universiteten/universitetssjukhusen kopplade till studien.

Vad som söks är en person som:

  • Har bred erfarenhet av arbete med befolkningsstudier/kliniska studier, till exempel en klinisk prövningsledare, forskningssjuksköterska, studieprojektledare, eller liknande
  • Har gedigen projektledarerfarenhet
  • Är van att arbeta självständigt och är orädd för komplexa miljöer –       
  • Har möjlighet att regelbundet resa och samverka med de som ingår i den nationella studieledningen samt med de ledande personerna från universitetssjukhusen som deltar i SCAPIS
  • Jobbar mot tydliga mål och tidslinjer
  • Har erfarenhet av att skriva protokoll, etikansökningar och andra dokument för studier på engelska
  • Är flexibel, lyhörd och lösningsinriktad
  • Har lätt för att samarbeta
  • Är strukturerad och organiserad
  • Är trygg med budgetansvar

 

Tjänsten är baserad hos Hjärt-Lungfonden i Stockholm, men arbetet görs tillsammans med kollegor från hela landet och kommer att innefatta resor till de universitetsstäder som är med i studien (Göteborg, Malmö, Linköping, Stockholm, Uppsala och Umeå). 

Ansökan

Låter rollen intressant så ladda gärna upp CV nedan, eller kontakta någon av oss för mer information.

Vi ser fram emot din ansökan!

Catharina Bergold, catharina.bergold@hpsearch.se, tel +46 70 217 98 79

Torbjörn Ströberg, torbjorn.stroberg@hpsearch.se, tel + 46 703 778 774Om Hjärt-Lungfonden

Fler människor lider och dör av hjärt- och lungsjukdomar än av något annat, i Sverige och i världen. Gammal eller ung, rik eller fattig – vem som helst kan drabbas. Det gäller dig, dem du bryr dig om och varje människa du möter. Det gäller oss alla.

Hjärt-Lungfonden finansierar just nu 290 forskningsprojekt. I princip allt vi idag känner till om riskfaktorer, diagnosmetoder, medicinteknik, sjukvård och medicinering på hjärt- och lungområdet bygger på gedigna forskningsinsatser. Därför vill vi fortsätta på den inslagna och framgångsrika vägen och stödja hundratals vetenskapligt utvalda forskningsprojekt vid landets universitet och universitetssjukhus.

Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt- och kärlsjukdom. Ingen ska bli lämnad ensam med saknaden efter en mamma, en pappa, ett barn eller en partner. Det är den drömmen vi på Hjärt-Lungfonden kämpar för varje dag. Därför samlar vi in pengar till forskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. 2021 delade fonden ut drygt 300 miljoner kronor till vinnande forskning.

Läs mer på www.hjart-lungfonden.se