Head of Pharmaceutical Research & Development

Nanexa | Uppsala

Head of Pharmaceutical Research & Development

På uppdrag av vår klient, Nanexa, söker H&P Search & Interim nu en engagerad Head of Pharmaceutical Research & Development som ska leda ett dedikerat utvecklingsteam. Företaget har fokus på att utveckla long acting injectables inom olika indikationsområden. Nanexa arbetar både med partnerdrivna projekt och egna utvecklingsprojekt som det egna projektet, NEX-18, som syftar till att utveckla en PharmaShell®-baserad läkemedelsprodukt riktad mot en form av aggressiv leukemi – Myelodysplastiskt syndrom (MDS). Företaget kommer även inom kort starta ytterligare produktutvecklingsprojekt. Nanexa listades 2015 på dåvarande Aktietorget och är sedan i maj 2020 listade på Nasdaq First North Growth Market.

I rollen som Head of Pharmaceutical Research & Development ansvarar du för företagets formulerings -och analysmetodutveckling samt de prekliniska studier som genomförs. Även bolagets QC verksamhet ligger inom ditt ansvarsområde. Du ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. Bolaget har Ca: 10 anställda samt lika många seniora konsulter och har sitt huvudkontor i Uppsala. Företagskulturen präglas av innovation, starkt samarbete internt och externt, kvalitet och passion för att förverkliga idéer och mål. Det här är ett fantastisk tillfälle i ett dynamiskt företag under en mycket spännande tillväxtfas med möjlighet till inflytande och individuell utveckling.

Utbildning och erfarenhet:

  • Universitets- eller Högskoleutbildning om minst 4 år med naturvetenskaplig inriktning, gärna Ph.D., såsom apotekare, civilingenjör, kemist eller liknande.
  • Lång erfarenhet och mycket god kunskap om produktutveckling inom läkemedelsindustrin.
  • Mycket god kunskap om regulatorisk dokumentation och kravställningar inom läkemedels-utvecklingens olika faser.
  • Vana att arbeta med GMP för tillverkning av kliniskt prövningsmaterial.
  • Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska, god vana att dokumentera och stor erfarenhet av MS Office-systemet.

 

Vem är du?

Som person är du öppen för nya idéer, kommunikativ, drivande, resultatintresserad och löser problem proaktivt. Du är strukturerad och organiserad i ditt sätt att arbeta och har ett tydligt kvalitetsfokus. Du är en duktig teamplayer, värderar samarbete och utövar ett prestigelöst ledarskap. Du tar egna initiativ och visar alltid ansvar för eget arbete och för att bidra till ett bra samarbete med andra. Du kan samtidigt hantera många uppgifter och korta tidsfrister och interagera och kommunicera med flera olika intressenter och funktioner. Du inspirerar andra genom ditt engagemang och din passion och du skapar en kultur av ägande och engagemang i din omgivning.

Nästa steg:

Om tjänsten verkar intressant för dig, kontakta någon av oss nedan för mer information. Alternativt kan du ansöka direkt genom att ladda upp ditt CV och mejla oss en rad.

Vi ser fram emot din ansökan!

H&P Search & Interim

 

Torbjörn Ströberg, Delägare Torbjorn.Stroberg@hpsearch.se, +46 (0) 703 778 774

Ann-Katrin Broman, Delägare,  A.Broman@hpsearch.se, +46 (0) 707 555 094