Product Manager Oncology & Hematology Skandinavien

Medac

Product Manager Oncology & Hematology Skandinavien

Medac är ett globalt läkemedelsföretag med tyska rötter, grundades 1970 i Hamburg, Tyskland, vilket även idag är basen för bolagets verksamhet. Vi är specialiserade på utveckling, tillverkning och marknadsföring av läkemedel för behandling av cancer och autoimmuna sjukdomar. Våra produkter är främst utvecklade och tillverkade i Tyskland och används idag i mer än 90 länder. Den totala globala försäljningen uppgår till 500 MEUR. Medac Skandinavien ansvarar för all verksamhet i Sverige, Danmark Norge och Island. Skandinaviska teamet består av 19 medarbetare. 

Varje människa har ett unikt behov. Det är ofta patienter med allvarliga och inte sällan kroniska sjukdomar som ordineras våra läkemedel. Vi är stolta över att kunna erbjuda flera olika behandlingsalternativ, vilket gör att sjukvårdspersonalen kan anpassa behandlingen utefter varje enskild patient. Alla människor är unika och har personliga behov och önskemål i sin sjukdom. I mer än 40 år har Medac bidragit till den medicinska utvecklingen och forskningen. Vårt engagemang har under de senaste åren utvecklats ytterligare och vi fortsätter med att investera både i forskning, kliniska prövningar och farmaceutisk utveckling av nya beredningsformer.

För mer information besök deras hemsida: 

www.medac.se (Skandinavien)  www.medac.de (Global)

Vill du arbeta i en familjär miljö med korta beslutsvägar och stark kollegial samhörighet där var och ens kompetens värderas högt? Då kan det här vara rätt jobb och företag för dig.

Produktchef Onkologi & Hematologi Skandinavien

Som Produktchef Onkologi & Hematologi har du huvudansvaret i Skandinavien för vetenskaplig information, marknadsföringsmaterial, säljmål och kongresser för samtliga läkemedel som marknadsförs aktivt inom dina terapiområden, inkluderande neurokirurgi.

Rollen

I rollen som Produktchef Onkologi & Hematologi Skandinavien ingår bland annat följande uppgifter:

 • Vara uppdaterad vetenskapligt på de indikationer vi är verksamma med våra produkter (där vi bedriver aktiv marknadsföring). I dagsläget gäller det följande områden: blod- och benmärgstransplantation inklusive GvHD, hjärntumör samt okulärt melanom
 • Skapa nätverk och bygga relationer med relevanta KOLs inom respektive område
 • Genomföra klinikmöten/mindre möten på sjukhus i Sverige, Norge, Danmark samt handleda certifieringskurs
 • Samarbeta med specialistgrupper vad gäller symposier och webinars, t.ex. NOPHO transplantation, Svensk-Norska transplantationsgruppen, m.fl.
 • Ansvara för marknadsplaner och kostnadsuppföljning
 • Vara Medac Skandinaviens representant på internationella interna möten

Vem är du som person

Du är självgående och karaktäriserar dig själv som en ”doer” som får hjulen att snurra. Du är en person som gillar att träffa kunder och knyta kontakter med andra. Trots att kunderna ofta är påpassade med många industrikontakter så ser du bara möjligheter och försöker vara uppfinningsrik för att nå ut på ett bra sätt. Eftersom arbetsområdet är brett både vad gäller läkemedel, indikationer och geografi så kommer ditt analytiska sinne och förmåga att prioritera väl till pass. Du tycker också om att samverka med andra, både för att dela med dig av dina insikter och kunskaper, men också för att vinna nya.

Kvalifikationer

 • Kunskap och erfarenhet av försäljning och marknadsföring inom onkologi och/eller hematologi är en fördel, alternativt andra specialistområden
 • Universitetsutbildning i en relevant disciplin
 • LIF-auktorisation eller motsvarande utbildning
 • Minst tre års erfarenhet som Produktchef
 • God kännedom om beslutsprocesser inom sjukvården
 • Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på engelska
 • Körkort

Om det här låter spännande och passar in på dig är du välkommen att höra av dig med ansökan, eller kontakta någon av oss för mer information.

Vi ser fram emot din ansökan!

Torbjörn Ströberg, Torbjorn.Stroberg@hpsearch.se , +46 (0)703 77 87 74

Leif Olsson, leif.olsson@hpsearch.se, +46 (0)706 99 47 80

Johan Walde, johan.walde@hpsearch.se, +46 (0)761 87 06 12