Affärsområdeschef

B. Braun är idag en av världens ledande leverantörer och tillverkare av hälso- och sjukvårdslösningar. Varje tjänst som B. Braun erbjuder innehåller en helhet av vår kunskap och kompetens, företagets djupa förståelse för användarens behov och vår omfattande expertis sedan år 1839. Med sin ständigt växande portfölj av effektiva sjukvårdslösningar bidrar B. Braun till att skydda och förbättra människors hälsa. Totalt omfattar B. Brauns produktsortiment 5 000 olika produkter varav 95 procent tillverkas av företaget. B.Braun är en systemleverantör som erbjuder tilläggstjänster och konsulttjänster. Vi utvecklar den bästa lösningen för patienter i nära samarbete med kunden. Detta i sin tur innebär ett viktigt bidrag till medicinska framsteg. I Sverige idag på B. Braun AB är vi cirka 65 medarbetare, fördelade på fyra divisioner; Aesculap, Hospital Care, Avitum och Out Patient Market, som representeras av skickliga produktchefer / specialister inom alla regioner. Vi arbetar under devisen Sharing Expertise – att vi genom utbyte av kunskaper med våra kunder kan förbättra behandling och arbetsrutiner vid sjukhus och läkarmottagningar och genom det öka säkerheten för patienter, läkare och vårdpersonal. För mer information, se www.bbraun.se

Är du erfaren inom upphandlingsverksamhet och tycker om att leda och coacha personal?

Vill du vara en del av ett familjeägt Life science företag?

Har du erfarenhet av läkemedel och medicinteknik?

Då kanske du är den vi letar efter som:

Affärsområdeschef

H&P Search & Interim söker nu, på uppdrag av B.Braun, en Affärsområdeschef inom Hospital Care, med fokus på läkemedel och nutrition. Som affärsområdeschef har du fullständigt P&L ansvar för ditt affärsområde med en omsättning på 100 mSEK och rapporterar till divisionschefen. Du har personalansvar för två seniora produktspecialister och support från globala produktchefer i Tyskland. Lämplig bostadsort kan vara Stockholm eller Mälardalen, då 80% av arbetet sker på fältet över hela Sverige med egna aktiviteter eller tillsammans med din personal och 20% av arbetet är förlagt till huvudkontoret i Danderyd.

Om tjänsten

Mer i detalj ingår följande arbetsuppgifter i rollen som Affärsområdeschef:

  • Strategiskt och -operativt upphandlingsarbete
  • Eget försäljnings och -affärsutvecklingsarbete
  • Personalledning, coachning och in-field support
  • Projektledning
  • Utbildning av intern personal och sjukvårdspersonal

Vi söker dig med följande erfarenheter och meriter

  • Du har lång erfarenhet från Life science branschen, gärna som försäljnings -eller produktchef
  • Dokumenterad erfarenhet från framgångsrikt upphandlingsarbete
  • Erfarenhet av att leda personal
  • Erfarenhet av att initiera och leda projekt, gärna tvärfunktionellt
  • Goda kunskaper i forecasting, MS office och säljstödssystem

Vem är du?

Du har ett starkt affärsmässigt driv, och du trivs med att jobba nära kunden för att bygga relationer, förtroende och försäljningsresultat. Du är nätverkande, kommunikativ, målinriktad och lösningsorienterad och du har förmågan att både driva ditt eget arbete framåt och coacha andra för framgång. För att lyckas är det viktigt att du är initiativrik och att du har intresse för och lätt att lära dig nya saker. Vidare har du lätt för att samarbeta och kommunicera med andra. Som person har du ett prestigelöst förhållningssätt.

I denna rekrytering samarbetar B. Braun med H&P Search & Interim AB

H&P Search & Interim AB är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister inom Life Science i hela Norden. Samtliga delägare i H&P Search & Interim AB har bred kompetens från Life Science och har många års erfarenhet som chefer och ledare.

Nästa steg i processen

Om du finner den här tjänsten av intresse, kontakta oss snarast för ytterligare information eller ansök direkt genom att skicka oss ditt CV.

Varmt välkommen, vi ser fram emot att samtala med dig!

Torbjörn Ströberg                                           Nina Fredriksson

Partner                                                              Recruitment & Staffing Manager

Torbjorn.Stroberg@hpsearch.se                  Nina.Fredriksson@hpsearch.se

+46 (0) 703 778 774                                         +46 (0) 732 438 702