External Relations Officer (Samordnare forskningsfrågor) Cancerfonden

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har vi delat ut 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. I dag överlever två av tre cancer. På 50-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme.

Vill du vara med oss och besegra cancer? Cancerfonden söker nu en External Relations Officer (Samordnare forskningsfrågor) till enheten forskning.

 

För att stärka Cancerfondens arbete kring forskningsfrågor, som ligger utanför arbetet med forskningsfinansiering, söker vi nu en Samordnare forskningsfrågor. Rollen har till uppgift att driva våra forskningsfrågor både nationellt och internationellt, men också att initiera och genomföra projekt för att stärka förutsättningarna för cancerforskning. Tjänsten är nyinrättad och rapporterar till enhetschef forskning. Teamet består idag av 5 personer, fyra forskningshandläggare och enhetschefen.

 

Arbetsuppgifter

Rollen som Samordnare forskningsfrågor är en extern utåtriktad roll med uppgift att driva och stärka Cancerfonden som en relevant aktör i inom forskningsfrågor. Exempelvis kan det innabära att initiera och genomföra samarbeten med olika aktörer, både nationellt och internationellt. Möjliga aktörer kan vara myndigheter, ideella organisationer, forskningsfinansiärer och annan offentlig verksamhet mfl. Personen kommer att arbeta i tvärfunktionella team med medarbetare inom olika enheter på Cancerfonden såsom t.ex. kommunikation och press/PR. Rollen är till viss del administrativ men inte i huvudsak. Den ingår inte i vår forskningsfinansieringsprocess vilken hanteras av särskilda handläggare. Rollen skulle kunna beskrivas som en expertroll i ekosystemet life science där överblicken av, och förståelsen för, olika aktörers roll och mandat är nödvändig. Det ingår inte i rollen att driva påverkansarbete, men det ingår att arbeta nära personer som gör det och således arbeta strategiskt med frågor som tex vilka frågor Cancerfonden bör driva inom forskning.

 

I rollen som Samordnare forskningsfrågor ingår i huvudsak följande arbetsuppgifter:

 • Driva och utveckla forskningsfrågor inom cancerområdet både internt och externt
 • Skapa kontaktytor och samverka med relevanta aktörer för att driva Cancerfondens forskningsfrågor
 • Projektleda samarbeten och aktiviteter med andra aktörer för att stärka förutsättningarna för cancerforskning
 • Skriva och ta fram relevanta kunskapsunderlag
 • Omvärldsbevaka och hålla sig ajour inom området och dess aktörer både nationellt och internationellt


Vem söker vi?

Bakgrund
Du har relevant akademisk utbildning och mycket god kännedom om ekosystemet forskning och dess aktörers roll i systemet som tex hälso- och sjukvården, näringsliv, akademi och patienter. Du har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet.

Arbetsrelaterade färdigheter och personliga egenskaper

 • Förmåga att bygga och underhålla relationer, nätverka och samarbeta väl internt och externt
 • Erfarenhet av projektledning
 • Förändringsbenägen
 • Integritet
 • Självständig
 • Goda kunskaper i svenska och engelska

 

Meriterande

 • Erfarenhet av internationellt arbete
 • Erfarenhet av strategiskt arbete
 • God kännedom om cancerområdets utmaningar

 

Att arbeta på Cancerfonden

På Cancerfonden är vi engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision – att besegra cancer. Cancerfonden erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden värderar en balans mellan arbete och fritid och tillämpar målstyrd arbetstid. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 %) efter 6 månaders provanställning och med placering på Cancerfondens kontor i Stockholm. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

I denna rekrytering samarbetar vi med H&P Search & Interim. För mer information kontakta Ann-Katrin Broman, tfn 0707-555094 e-post: a.broman@hpsearch.se eller Johan Walde, tfn 0761-870612 e-post: johan.walde@hpsearch.se. Ansökningar tas emot via denna länk. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande.

 

 

Välkommen med din ansökan!