Field Product Manager

Denna tjänst är tillsatt. För att se aktuella tjänster kan ni ladda upp ert CV för en spontanansökan här.

Field Product Manager inom Urologi/Gynekologi med passion för försäljning och marknadsföring!

Olympus är en världsledande tillverkare av optisk och digital precisionsteknik och erbjuder innovativa lösningar för toppmoderna medicintekniska system, digitalkameror och vetenskapliga lösningar. I 100 år har Olympus konsekvent utvecklat banbrytande, kategoriledande produkter som har format branschen – och än viktigare – gjort människors liv friskare, säkrare och mer uppfyllande. Olympus Sverige AB med huvudkontor i Solna består av två divisioner: Medical Systems (medicinsk endoskopi, endoskopisk utrustning, kirurgisk endoskopi, systemintegration) och Imaging Systems (digitala kameror, kikare, röstinspelare). Medical Systems representerar Olympus Sverige AB största affärsområde och är den globala marknads- och teknologiledaren för medicinska endoskop. Företaget omsätter cirka 400 MSEK och har cirka 80 anställda. Läs mer på www.olympus.seNu söker vi:

Rollen

I denna roll som Field Product Manager har du ett produkt-/marknadsföringsansvar för Olympus produkter inom urologi och gynekologi i Sverige samt ett eget försäljningsdistrikt bestående av Uppland, Västmanland, Närke och Dalarna. Försäljningsdelen står för merparten av arbetsinsatsen där fokus är på teknisk försäljning av kapitalvaror och komplexa förbrukningsartiklar. Mycket av försäljningen sker genom demonstrationer och utbildningar, och du besöker och kommunicerar dagligen med verksamhetschefer, inköpare, läkare, sköterskor och medicintekniker inom hälso- och sjukvården.

Inom marknadsföringsdelen ansvarar du att för teamets räkning ta fram framgångsrika marknadsplaner och strategier för att öka marknadsandelen i Sverige. Du kommer även att stötta kollegorna i deras säljaktiviteter. Du ansvarar även för att i kommunikation och dialog säkerställa att samtliga i teamet har förutsättningar att svara upp mot kundernas behov och därigenom realisera våra strategier och uppnå företagets mål. Du är ansvarig för att ta fram lanseringsplaner vid produktlanseringar inom området, och du kommer att få delta på både nationella och internationella möten, mässor och kongresser.

I denna roll rapporterar du till Fältförsäljningschefen. Lämplig bostadsort kan vara Stockholm, Uppsala, Västerås eller Örebro. Arbetet innefattarresor inom eget distrikt, till huvudkontoret i Solna och till möten med Olympus Europa. Omfattningen av detta är ca 30-40 resdagar per år.

Vem är du?

För att passa i rollen ser vi att du har arbetat med teknisk försäljning av komplexa förbrukningsartiklar, samt att du visat framfötterna och haft någon form av utökat ansvar. Vi ser gärna att du har erfarenhet från hälso- och sjukvården, och erfarenhet av produkter inom urologi och/eller gynekologi är starkt meriterande. Vidare har du ett starkt affärsmässigt driv, och du trivs med att jobba nära kunden för att bygga relation, förtroende och försäljningsresultat.

Det är även viktigt att du är en sann lagspelare som motiveras av att bidra till teamets framgång. Du är nätverkande, kommunikativ, lösningsorienterad och målinriktad, och du har förmågan att både driva ditt eget arbete framåt och samarbeta med andra mot gemensamma målsättningar. För att lyckas är det även viktigt att du är analytisk, initiativrik och att du har intresse för och lätt att lära dig. Du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Om företaget:

På Olympus levererar vi medicinteknisk utrustning i världsklassoch vi brinner för att göra skillnad i människors liv genom att skapa förutsättningar för högkvalitativ och säker patientvård. Olympus är ett starkt värdedrivet företag som sätter kunden och patienten i första rummet. Vi tror på individens ständiga lärande och utveckling som en av de största framgångsfaktorerna, och våra omfattande utbildningsprogram bedrivs delvis på internationell bas och säkerställer en hög kompetens hos medarbetarna. För närvarande pågår en stor förändringsprocess på global nivå där Olympus ska bli en än starkare aktör inom MedTech, med ytterligare nylanseringar och produkter som kommer förbättra behandlingen för patienterna och effektivisera processerna inom hälso- och sjukvården.

I denna rekrytering samarbetar Olympus Sverige AB med H&P Search & Interim AB.

H&P Search & Interim AB är specialiserade på rekrytering och interimslösningar av ledande befattningar och kvalificerade specialister inom Life Science i hela Norden. Samtliga delägare i H&P Search & Interim AB har bred kompetens från Life Science och har många års erfarenhet som chefer och ledare. Ansökningar behandlas löpande. Vid frågor om tjänsterna, vänligen kontakta Torbjörn Ströberg, +46 (0) 703 778 774Torbjorn.Stroberg@hpsearch.seeller Ann-Katrin Broman, +46 (0) 707 555 094A.Broman@hpsearch.seLäs mer och ansök på www.hpsearch.seVi ser fram emot din ansökan!