Forskningschef till Hjärt-Lungfonden

Denna tjänst är tillsatt. För att se aktuella tjänster kan ni ladda upp ert CV för en spontanansökan här.

Vill du ha en RIKTIGT VIKTIG roll där ditt arbete verkligen gör skillnad?
Nuvarande forskningschefen ska gå i pension och Hjärt-Lungfonden söker nu efterträdaren.

Du kommer till ett härligt och professionellt gäng i ett engagerande klimat med högt i tak. Vill du vara med på Hjärt-Lungfondens resa i deras arbete för att människor ska få fler friska år och leva längre?

Om Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt-lungsjukdom. Därför samlar fonden in pengar till forskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse.  Verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. År 2018 delade fonden ut 351 miljoner kronor till speciellt utvalt forskning. Läs mer på https://www.hjart-lungfonden.se

Om SCAPIS

Hjärt-Lungfondens största satsning någonsin är SCAPIS som står för Swedish CardioPulmonary bioImage Study och är en världsunik befolkningsstudie och ett forskningsprojekt inom hjärta, kärl och lunga.

Genom att genomföra omfattande undersökningar på 30 000 svenskar i åldern 50-64 år, byggs världens djupaste medicinska databank. SCAPIS leds av en nationell forskargrupp i samarbete med universitetssjukhusen i Sverige och med Hjärt-Lungfonden som huvudfinansiär.

SCAPIS blir en forskningsresurs för såväl svenska som internationella forskare att skapa kunskap för en bättre folkhälsa. Målet är att kunna minska risk för sjukdom i hjärta, kärl och lungor hos kommande generationer.

Läs mer om SCAPIS på https://www.hjart-lungfonden.se/Forskning/Vara-forskningssatsningar/scapis/

Dina arbetsuppgifter

Som Hjärt-Lungfondens Forskningschef är du del av ledningsgruppen vilken ansvarar för HLFs strategiska utveckling på ett effektivt sätt mot beslutade mål.

Du leder Forskningsavdelningen som arbetar med att organisera, utveckla och stödja det externa forskningsrådets arbete genom att koordinera sökta och beviljade forskningsanslag. En annan viktig uppgift för Forskningschefen är att stötta och samordna forskningsprojektet SCAPIS och dess forskare.

Avdelningen arbetar även med politiskt påverkansarbete i vilket Forskningschefen med fördel deltar i. Utöver detta ansvarar Forskningsavdelningen för att säkerställa att den medicinska information som HLF kommunicerar är korrekt.

Din utbildningsbakgrund och personliga profil

Du är en erfaren, driven, välorganiserad, kommunikativ och diplomatisk projekt- och personalledare som har en stark förmåga att få olika typer av människor att samarbeta mot gemensamma mål.

Som person är du prestigelös och trygg i dig själv och har hög integritet.

Du är bekväm med att ta stort eget ansvar samtidigt som du gillar att coacha medarbetare och kollegor att ständigt utvecklas och växa i sina roller.

Vi tror att du har gedigen erfarenhet av medicinsk forskningsmiljö. Det är ett plus om du har forskarutbildning/högskoleutbildning inom medicin. Du kan idag t ex vara verksam inom medicinsk forskning eller projektledning inom akademi, vård eller läkemedelsindustri.

Du behärskar engelska och svenska mycket väl i tal och skrift. Du har en förmåga att läsa och förstå medicinska artiklar (terminologi). Gedigen erfarenhet av Microsoft Office (Word, Excel, Power Point) är också viktigt.

Ansökan

Om du tycker att detta låter intressant och passande är du varmt välkommen med din ansökan genom att ladda upp ditt cv härintill och mejla oss en rad eller ringa.

Vi ser fram emot din kontakt!