Manager Allergen Components, Operations – Production Allergy

Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar?

Vill du ha ett varierande jobb, eget ansvar och möjlighet att göra skillnad i människors vardag?

Då kanske du är den vi söker åt Thermo Fisher för anställning som

 

Manager Allergen Components, Operations – Production Allergy

H&P Search & Interim söker åt vår kund, Thermo Fisher ImmunoDiagnostics Division (IDD), en grupp-chef inom avdelning Bioreagents. Avdelningen ansvarar för odling och rening av proteiner till allergi-testning samt tillverkning av produkter i utvecklingsfas inom allergidiagnostik. Bioreagents består av tre grupper, Monoclonal Antibodies & Enzyme Conjugate, Allergen Components och ISAC, varav denna tjänst är inom Allergen Components. Gruppens verksamhet omfattar fermentation och uttryck av rekombinanta allergener samt rening av rekombinanta och nativa allergena komponenter. Inom allergidiagnostiken sker en spännande utveckling och tillväxt för komponentupplöst allergitestning. Verksamheten har en spännande utmaning i att både klara ökad tillverkningsvolym av befintliga komponenter och överföring av nya processer. För mer information, se www.thermofisher.com

Om tjänsten

I denna roll kommer du vara chef för en grupp på sju medarbetare som ansvarar för tillverkning av allergena komponenter. Förutom tillverkning ingår även optimering av tillverkningsprocesser, validering, överföring och beredning av nya processer från R&D samt utveckling av verksamhet och kvalitetssystem. Gruppen arbetar i enlighet med cQSR samt ISO 13485. Ditt arbete omfattar personal-, budget-, processkvalitet-, miljö- och verksamhetsansvar. Du ingår även i ledningsgruppen för Bioreagents och medverkar i den strategiska utvecklingen av verksamheten inom avdelningen. Viktiga kontaktytor är övriga funktioner inom Global Operations samt ett djupt samarbete med R&D och Marketing i samband med utvecklingsarbetet av process och produktvård. Tjänsten är en tillsvidare-anställning baserad i Uppsala och tillträdet snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Vem är du?

Vi vänder oss till dig med högskole-/universitetsutbildning inom bioteknik eller motsvarande med erfarenhet från liknande uppdrag och företag. Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. För att trivas i rollen bör du vara kvalitetsmedveten med insikt i att arbeta enligt ett kvalitets-system med krav från myndighet. Tidigare ledarerfarenhet är mycket meriterande. Du har ett gediget intresse för produktion där flödesoptimering med kunden i fokus är central. Du uppskattar och har vana att samarbeta tvärfunktionellt och i utvecklingsprojekt. Du behöver självständigt kunna leda och vara drivande i det ständiga förbättrings-arbetet med avseende på kvalitet och effektivitet. För att lyckas är du en operativt närvarande chef som har ett stort intresse av att leda och utveckla personalen och få medarbetarna att växa med sina utmaningar och uppgifter.

Som person är du resultatorienterad, analytisk och systematisk. Vidare är du prestigelös med ett uppmuntrande, utmanande och coachande ledarskap. Ditt sätt att kommunicera är konstruktivt med ett positivt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du inspirerar andra genom ditt engagemang och passion för ditt arbete.

Ansökan

Låter detta intressant för dig, hör av dig till någon av oss nedan för mer information. Alternativt ansöker du direkt genom att ladda upp ditt cv härintill och mejla en rad till oss.

Välkommen med din ansökan!