Quality Assurance Specialist, Uppsala

Nanexa AB är ett research & development företag inom området drug delivery som fokuserar verksamheten på utvecklingen av PharmaShell®, ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha stor potential inom ett flertal indikations-områden. PharmaShell-teknologin tillämpas i egna produktprojekt och tillsammans med utvecklingspartners som utgörs av större läkemedelsbolag och mindre biotechbolag både inom human- och veterinärmedicin. Sedan bolaget grundades 2007 har basen för verksamheten varit ytbeläggningstekniken Atomic Layer Deposition (ALD). I korthet innebär PharmaShell att man omsluter läkemedelspartiklar med ett skal vars upplösning kan styras noggrant. Därigenom kan man förutbestämma hur lång tid det tar för skalet att lösas upp och frigöra den aktiva läkemedelssubstansen i kroppen. Mer information finner du på www.nanexa.com

Vill du utöva stort inflytande på kvalitetsarbetet inom R&D och produktion?

Vill du vara delaktig i ett växande företag inom drug delivery?

Vill du vara med och bidra till förbättrad patientbehandling?

Då kanske du är den vi letar efter som:

Quality Assurance Specialist

På uppdrag av vår klient, Nanexa, söker H&P Search & Interim nu en engagerad Quality Assurance Specialist som ska utforma, implementera och följa upp kvalitetsarbetet från produktion i tidig utvecklingsfas hela vägen till till marknad. Företaget har fokus på att utveckla long acting injectables inom olika indikationsområden. Nanexa arbetar både med partnerdrivna projekt och egna utvecklingsprojekt som det egna projektet, NEX-18, som syftar till att utveckla en PharmaShell®-baserad läkemedelsprodukt riktad mot en form av aggressiv leukemi – Myelodysplastiskt syndrom (MDS). Företaget kommer även inom kort starta ytterligare produktutvecklingsprojekt. Nanexa listades 2015 på dåvarande Aktietorget och är sedan i maj 2020 listade på Nasdaq First North Growth Market.

I rollen som Quality Assurance Specialist ansvarar du för att företagets QA processer följer gällande regelverk, interna riktlinjer, lagar, förordningar, avtal, praxis, mål och policys, avvikelsehantering, CAPA processer, granskning av produktions-, QC- och stabilitetsdokumentation, frisläppning, utbildning och genomförandet av interna och externa inspektioner. Som Quality Assurance Specialist rapporterar du till Head of Quality Assurance. Bolaget har Ca: 10 anställda samt lika många seniora konsulter och har sitt huvudkontor i Uppsala. Företagskulturen präglas av innovation, starkt samarbete internt och externt, kvalitet och passion för att förverkliga idéer och mål. Det här är ett fantastisk tillfälle i ett dynamiskt företag under en mycket spännande tillväxtfas med möjlighet till inflytande och individuell utveckling.

Utbildning och erfarenhet:

  • Universitets- eller Högskoleutbildning om minst 4 år med naturvetenskaplig inriktning, såsom apotekare, biotekniker, biolog, kemist eller liknande.
  • Minst 5 års erfarenhet av kvalitetssäkring, gärna inom produktion av sterila läkemedel.
  • Lång erfarenhet och mycket god kunskap om produktutveckling inom läkemedelsindustrin.
  • Mycket god kunskap om regulatorisk dokumentation och kravställningar, kvalificering och validering inom läkemedelsutvecklingens olika faser.
  • Vana att arbeta med GMP för tillverkning av kliniskt prövningsmaterial.
  • Utmärkt muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga på svenska och engelska, god vana att dokumentera och stor erfarenhet av MS Office-systemet.

 

Vem är du?

Som person är du social, kommunikativ, drivande, resultatintorienterad och löser problem proaktivt. Du är analytisk, strukturerad och systematisk i ditt sätt att arbeta och har ett tydligt kvalitetsfokus. Du tar egna initiativ, är en duktig teamplayer och visar alltid ansvar för eget arbete och för att bidra till ett bra samarbete såväl internt som externt . Du kan samtidigt hantera många uppgifter och korta tidsfrister och interagera och kommunicera med flera olika intressenter och funktioner. Du inspirerar andra genom ditt engagemang och din passion och du skapar en kultur av ägande och engagemang i din omgivning.

Nästa steg:

Om tjänsten verkar intressant för dig, kontakta någon av oss nedan för mer information. Alternativt kan du ansöka direkt genom att ladda upp ditt CV och mejla oss en rad.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

H&P Search & Interim:

Torbjörn Ströberg                                                                Ann-Katrin Broman

Delägare                                                                                  Delägare

Torbjorn.Stroberg@hpsearch.se                                       A.Broman@hpsearch.se

+46 (0) 703 778 774                                                              +46 (0) 707 555 094