Våra Tjänster

Aktuella tjänster

CHIESI PHARMA AB | Stockholm

Mölnlycke Health Care

H&P Search & Interim AB | Stockholm/Uppsala/Mälardalen

Mölnlycke Health Care

H&P Search & Interim – rekrytering och konsulter inom Life Science i Norden

H&P Search & Interim förmedlar arbeten inom Life Science i Norden – läkemedel, bioteknik, medicinteknik och relaterade verksamheter. Vi har specialiserat oss inom givet område för att alltid kunna förmedla rätt kompetens till rätt arbetsplats och vi letar alltid efter personer med rätt utbildning som är redo att göra en viktig insats. Vi lägger löpande ut nya uppdrag som vi får in. Rekrytering inom life science, konsultuppdrag och interimstjänster. Det gäller både korta uppdrag och permanenta uppdrag.

På H&P Search & Interim har vi valt att fokusera 100 % på rekrytering inom Life Science. Det gör att vi har byggt upp en unik kompetens och skapat ett brett kontaktnät inom området. En trygg rekrytering i hela Norden baserad på våra kontor i Stockholm och Göteborg där vi arbetar brett på flera olika marknader. Ett genuint intresse inom området gör att vi är uppdaterade inom ämnet och följer med i utvecklingen. Vi grundade H&P Search & Interim 2015 och har sedan dess ständigt vuxit. Kombinationen med erfarenhet från läkemedelsindustrin och erfarna rekryteringskonsulter har visat sig vara väldigt lyckad.

Varje rekrytering har en tydlig struktur för en trygghet hos både uppdragsgivare och uppdragstagare. Rekrytering sker på alla nivåer, från medarbetare och konsult till chef. Under en rekrytering ligger alltid fokus på att hitta rätt kompetens till rätt position. Därför tar vi oss tid att lära känna våra kandidater för att hitta den bästa matchningen. Att söka ett nytt jobb och ta nästa steg kan vara ett stort steg i livet. För oss är det viktigt att upplevelsen blir bra från start till mål. Det ska vara spännande och roligt att söka ett nytt jobb.

På hemsidan lägger vi löpande ut nya tjänster och konsultuppdrag. I varje annons finns till att börja med information om det företag som aktivt söker en ny medarbetare till företaget. Vid intresse av en tjänst är det alltid bra att läsa på lite om företaget och dess värderingar. Annan information kan vara medarbetarkultur, arbetstider, förmåner och annat som är viktiga för dig. Kunskap om företaget gör att du har lättare och sätta dig in i vad den specifika tjänsten innebär. Då kan du sätta dig in i tjänsten på ett djupare plan för och säkerställa den passar dina önskemål.

I annonsen finns det sedan information om det utannonserade tjänsten. En beskrivning av tjänsten och de arbetsuppgifter som den kommer att innebära. Allt för att du på ett tydligt sätt ska veta vilken typ av tjänst som du söker. Det finns specifikationer på vilka krav som ställs på dig. Krav på utbildning, erfarenhet och andra viktiga punkter. Att ha rätt kvalifikation för arbetet handlar om att kunna utföra arbetsuppgifterna på ett korrekt sätt. Det kan också handla om säkerhetsaspekter vid olika arbetsmoment.

Vid en rekrytering är det absolut viktigaste att hitta rätt person för uppdraget. Har du allmänna frågor om vår rekryteringsprocess är du alltid välkommen att kontakta oss. När det gäller specifika frågor om en viss tjänst finns alltid kontaktuppgifter till de personer på H&P Search & Interim som är ansvariga. Tveka inte att ställa frågor – vi finns här för en trygg och bra rekrytering inom Life Science.

Hur går en rekryteringsprocess till?

En rekrytering via H&P Search & Interim börjar alltid med att du som kandidat hittar en annons som fångar ditt intresse. Efter att ha gått igenom annonsen och läst på om företaget är första steget att skicka in en ansökan. Det gör du genom att klicka på knappen “Ansök nu”. I nästa steg kommer du att få fylla i personlig information som namn och adress. Det går att fylla i information manuellt eller välja att hämta och koppla ihop Facebook eller Linkedin. I ansökan ska CV, personligt brev och examensbevis bifogas. När allt är komplett klickar du på “Send”, sedan  är det bara att vänta.


Rekryteringsprocessen

Vi går igenom de ansökningar som inkommit och kallar intressanta kandidater till en första intervju. Detta för att vi ska kunna skapa oss en uppfattning av intressanta kandidater. Efter denna intervju återkopplar vi till uppdragsgivaren. Tillsammans med uppdragsgivaren har vi en dialog och väljer ut de personer som ska gå vidare till nästa steg, vilket är djupintervjuer.

Under en djupintervju vid rekrytering använder vi oss av en kompetensbaserad intervjuteknik. Det innebär att under vår rekrytering inom Life Science lär vi känna dig som kandidat på djupet. Syftet med en djupintervju är densamma både för uppdrag som är interim liksom tillsvidare. Att lära oss mer om din kompetens samt dina styrkor och svagheter. H&P Search & Interim arbetar utifrån att göra den bästa rekryteringen varje gång. Den slutliga kandidaten ska vara den som bäst passar som interim konsult för det aktuella uppdraget. Väl beprövade metoder att använda sig av.

Efter djupintervjuer återkopplar vi till uppdragsgivaren och går ännu en gång igenom de aktuella kandidaterna. När vi har valt ut ett visst antal personer får kandidaterna ofta genomföra en del tester. Vilka tester vi väljer kan variera beroende på tjänst. Det kan handla om att sätta det logiska tänkandet på prov eller olika typer av personlighetstester. Vi använder Cut-e:s metodik vilket samtliga av våra konsulter är certifierade för.

Från tester går vi vidare till att ta referenser och välja den slutliga kandidaten. Ibland genomför vi också en bakgrundskontroll på den utvalda kandidaten. Efter drygt ett halvår kommer vi kontakta både den utvalda kandidaten och uppdragsgivaren för att följa upp hur det har gått. Allt för att rekryteringsprocessen ska vara lyckad för alla inblandade!


Vad är kompetensbaserad rekrytering?

Att söka jobb hos oss på H&P Search & Interim är en spännande process. Vi kan rekrytering och har stor kunskap inom branschen. Du kan när som helst under rekryteringen kontakta oss och vi är behjälplig med att svara på frågor. Vi använder oss av kompetensbaserad rekrytering. Det innebär att utifrån en tydlig lista med krav i arbetsbeskrivningen kan vi fokusera på att hitta rätt kandidat till rätt plats. Rekrytering handlar om att hitta rätt person för arbetsplatsen. Personen ska passa in i arbetsgruppen, trivas i företaget och ha kompetens att utföra sina arbetsuppgifter. Life Science är en särskild bransch vilket ställer extra höga krav på alla inblandade. H&P Search & Interim arbetar aktivt för att varje matchning ska vara den bästa.

Så lyckas du med din jobbansökan

Att leta och söka jobb är en spännande resa. H&P Search & Interim har lång och bred erfarenhet av rekrytering inom Life Science. Det innebär att vi vet hur värdefull din kompetens inom området är. Vi arbetar aktivt med kompetensbaserad rekrytering vilket både kandidater och uppdragsgivare märker. För att du ska vara rätt kandidat för jobbet finns det lite råd på vägen som är bra att ha med sig på vägen. Allt för att du ska hitta ditt drömjobb – här hittar du både konsult rekrytering, interim uppdrag och chefsrekrytering.

Det är både möjligt att söka aktuella jobb som ligger ute samt att ladda upp ditt CV i vår databas. Genom att ladda upp ditt CV har vi möjlighet att matcha dig med intressanta tjänster som vi får in. Ladda upp ditt CV genom att fylla i ett fåtal uppgifter och var sedan redo att bli matchad av H&P Search & Interim! Alla tjänster behöver inte nödvändigtvis komma ut på vår hemsida, ibland matchar vi kandidater direkt. Att ladda upp ditt CV i vår databas är helt kostnadsfritt och du kan när som helst begära att vi raderar informationen som vi har lagrad om dig.


Ett bra CV

Både för att ladda upp ett CV och vid en ansökan av en utannonserad tjänst är det viktigt att du har ett bra CV. Vi tänkte dela med oss av några värdefulla tips för att du ska ha ett riktigt grymt CV att använda. Ett CV ska göra det möjligt för oss att snabbt få en uppfattning om tidigare erfarenheter, utbildning och liknande. Kortfattat och tydligt. Några rubriker som vi rekommenderar finns med är: utbildning, erfarenhet, kontaktuppgifter och sammanfattning.

Har du inte ett CV sedan tidigare finns det gratis mallar att använda på nätet. CV kan ta tid att bygga upp från grunden, men det är värt insatsen. När det är klart finns sedan en grund att använda vid alla typer av jobb som du söker. Gå alltid igenom stavningen för att undvika slarvfel och döp ditt dokument till CV Förnamn Efternamn. Då blir det sparat med samma namn i vårt system.


Ett bra personligt brev

Vid en ansökan är ett personligt brev en viktig del. Att alltid skriva ett unikt anpassat personligt brev till en tjänst är ett måste. Det finns inte ett personligt brev som fungerar till alla jobb. I det personliga brevet rekommenderar vi att berätta varför du söker det specifika jobbat och vad du kommer att kunna bidra med till arbetsplatsen. På så sätt blir det en bekräftelse att du har läst beskrivningen och är intresserad, inte bara söker alla lediga jobb som finns just nu. Lyft fram dig själv och motivera varför just du kommer att vara den bästa träffen för arbetsgivaren. En kort inledning där du fångar vårt intresse. Klyschor som “många bollar i luften” är något du kan hoppa över. Berätta istället på ett konkret sätt vem du är och vilka dina personliga egenskaper är. Det är ett personligt brev som fångar vårt intresse direkt.
Frågor och svar gällande rekrytering

I samband rekrytering kan det finnas många frågor. Nedan samlar vi några av de vanligaste frågorna. Hittar du inte svar på din fråga är du alltid välkommen att kontakta oss på H&P Search & Interim. Rekrytering kan upplevas som stort och lite nervöst om det är en tjänst som du verkligen är intresserad av. Beslutet att börja leta andra jobb är något stort för de allra flesta. Genom att känna till rekryteringsprocessen och ha kunskap om de olika begreppen kan det kännas lite bättre.

Varför ska jag välja H&P Search & Interim?

Vi har många års erfarenhet inom både rekrytering och Life Science. Med en kompetensbaserad rekrytering och väl utarbetad rekryteringsprocess är du trygg hela vägen. Kompetens inom området gör att vi är uppdaterade och vet vad som krävs.

Vad är kompetensbaserad rekrytering?

Begreppet kompetensbaserad rekrytering är något vi återkommer till. Det innebär att vi använder väl implementerade metoder och utgår från en väl utarbetad arbetsbeskrivning. Vi arbetar aktivt för att använda en bra behovsanalys och göra de bästa rekryteringarna.

Vad betyder interim?

Interim är något som återkommer i flera av våra annonser. Ordet betyder tillfällig och kan handla om olika konsultuppdrag. Företaget kan söka en person för att leda ett projekt eller en chefsrekrytering mellan två chefer.

Hur går en rekryteringsprocess till?

Du kan läsa mer om rekryteringsprocess här. Den sker i flera steg med intervjuer och tester för att vi alltid ska kunna matcha rätt kompetens till rätt tjänst. Hela rekryteringsprocessen brukar normalt ta 4–6 veckor, men kan variera.

Vilka frågor ställer ni under en intervju?

Frågorna vi ställer beror på vilken tjänst vi rekryterar till. Interim uppdrag och rekrytering till chef ser något olika ut. Intervjuerna går ut på att vi ska lära känna känna varje kandidat och få en uppfattning om erfarenheter, kunskaper och personlighet. Positiva egenskaper, förbättringsområden och andra klassiska frågor kan komma.

Varför är det viktigt att rekrytera rätt person till rätt tjänst?

För att lyckas och bli väldigt bra inom rekrytering ska det vara rätt person på rätt plats. Vi vill att alla parter ska vara nöjd och få en positiv upplevelse. Rätt kompetens på rätt plats är en vinst för alla inblandade.

Vad ska ett CV och personligt brev innehålla?

Läs vår sektion om tips för hur du ska tänka när du skriver ditt CV och personliga brev. Kortfattat och tydligt där du lyfter fram dina egna kompetenser. Det här är din chans att förklara för oss varför du är det perfekta valet till tjänsten. Ett unikt personligt brev till varje tjänst är viktigt. När du känner dig redo kan du ladda upp ditt CV till oss här.Hitta ditt nästa jobb redan idag

Söker du arbete inom Life Science är H&P Search & Interim ett bra val. På hemsidan alltid flera spännande tjänster ute att söka samt möjligheten att ladda upp ditt CV direkt i vår databas. Det kan finnas många anledningar till att söka ett nytt jobb, exempelvis att du vill ha nya utmaningar på jobbet. Vid en rekrytering arbetar vi aktivt med både kandidater och uppdragstagare. Alla parter ska bli nöjda och vi genomför därför en uppföljning efter sex månader. Välkommen till H&P Search & Interim!


Tillsatta tjänster